fbpx
Lana Skrgatic
BIOGRAPHY

BIOGRAPHY

''Lana je svestrana vrhunska umjetnica, koja već godinama oduševljava svojim glazbenim umijećem. Lana je, naime, u bendu sekcija za sebe. Multiinstrumentalistica koja publiku oduševljava pjevanjem i umijećem sviranja saksofona, flaute i klavijatura."

 -V.Grguić (Glas Slavonije)

Lana Skrgatic

Lana Škrgatić živi glazbu svaki dan, kroz poziv kantautorice i glazbenice, te posao profesorice glazbene kulture u ''The American International School of Zagreb'' duboko vjeruje da glazba otvara srce, razvija kreativnost, stvara radne navike i pozitivno utječe na nas i one oko nas. Njena želja je rokati na bini i sa 80 godina. 


 Rođena je u Zagrebu i propjevala je prije nego što je progovorila, a svoje glazbene početke je doživjela u Trešnjevačkim Mališanima. Sa 6 godina kreće učiti klavir, a čitavo djetinjstvo sanja o učenju saksofona. Sa 11 godina, dobiva stipendiju za prestižni glazbeni internat “The Purcell school of Music” u Londonu, gdje počinje učiti flautu, a zatim i solo pjevanje. Sa 18 godina dobiva stipendiju na ''The Royal Conservatoire of Scotland'' i tamo nastavlja graditi svoje glazbeno obrazovanje, osniva svoj prvi autorski bend “Shiver“, stječe vrijedna iskustva u mjuziklima, orkestrima i čarima studentskog života u Glasgowu. 


Nakon završetka Akademije (pjevanje i flauta), privremeno se vraća se u Hrvatsku kako bi bila bliže snježnim padinama, obitelji i moru, no ubrzo dobiva ponudu koju ne želi propustiti od “The American International School of Zagreb” i grupe “Zabranjeno Pušenje” te se vraća u Hrvatsku. Svoj povratak iskoristila je za mnoge glazbene suradnje ali i za svoj rast i napredak, naime ostvarila je svoj san i naučila svirati saksofon, koji danas uspješno koristi u različitim angažmanima i u svom kantautorskom radu. 


Lana je strpljivo čekala i svoj trenutak kada će se moći izraziti i na autorskom polju. Čitav život je obožavala stvarati glazbu i sudjelovala je kao ko-autor na različitim pjesmama, te je 2020. napokon skupila hrabrosti, vremena i snage da krene u tu avanturu. Njezin prvi singl „Naš svijet“ je predstavila na CMC festivalu, i zatim potpisala ekskluzivni ugovor sa najvećom izdavačkom kućom u Hrvatskoj “Croatia Records”. Nakon toga izdala je svoj album prvijenac „Avantura“, predstavila svoj rad na brojnim koncertima i nastavlja uživati u predivnim suradnjama (Crvena Jabuka, Divlje Jagode i drugi).

Lana Skrgatic
matt collamer
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic

“If you do what you love, you’ll never work a day in your life” 

 - Mark Anthony