fbpx
Lana Skrgatic
BIOGRAPHY

BIOGRAPHY

''Lana je svestrana vrhunska umjetnica, koja već godinama oduševljava svojim glazbenim umijećem. Lana je, naime, u bendu sekcija za sebe. Multiinstrumentalistica koja publiku oduševljava pjevanjem i umijećem sviranja saksofona, flaute i klavijatura."

 -V.Grguić (Glas Slavonije)

Lana Skrgatic

Lana Škrgatić živi glazbu svaki dan, kroz poziv kantautorice i glazbenice, te posao profesorice glazbene kulture u ''The American International School of Zagreb'' duboko vjeruje da glazba otvara srce, razvija kreativnost, stvara radne navike i pozitivno utječe na nas i one oko nas. Njena želja je rokati na bini i sa 80 godina. 


 Rođena je u Zagrebu i propjevala je prije nego što je progovorila, a svoje glazbene početke je doživjela u Trešnjevačkim Mališanima. Sa 6 godina kreće učiti klavir, a čitavo djetinjstvo sanja o učenju saksofona. Sa 11 godina, dobiva stipendiju za prestižni glazbeni internat “The Purcell school of Music” u Londonu, gdje počinje učiti flautu, a zatim i solo pjevanje. Sa 18 godina dobiva stipendiju na ''The Royal Conservatoire of Scotland'' i tamo nastavlja graditi svoje glazbeno obrazovanje, osniva svoj prvi autorski bend “Shiver“, stječe vrijedna iskustva u mjuziklima, orkestrima i čarima studentskog života u Glasgowu. 


Nakon završetka Akademije (pjevanje i flauta), privremeno se vraća se u Hrvatsku kako bi bila bliže snježnim padinama, obitelji i moru, no ubrzo dobiva ponudu koju ne želi propustiti od “The American International School of Zagreb” i grupe “Zabranjeno Pušenje” te se vraća u Hrvatsku. Svoj povratak iskoristila je za mnoge glazbene suradnje ali i za svoj rast i napredak, naime ostvarila je svoj san i naučila svirati saksofon, koji danas uspješno koristi u različitim angažmanima i u svom kantautorskom radu. 


Lana je strpljivo čekala i svoj trenutak kada će se moći izraziti i na autorskom polju. Čitav život je obožavala stvarati glazbu i sudjelovala je kao ko-autor na različitim pjesmama, te je 2020. napokon skupila hrabrosti, vremena i snage da krene u tu avanturu. Njezin prvi singl „Naš svijet“ je predstavila na CMC festivalu, i zatim potpisala ekskluzivni ugovor sa najvećom izdavačkom kućom u Hrvatskoj “Croatia Records”. Nakon toga izdala je svoj album prvijenac „Avantura“, predstavila svoj rad na brojnim koncertima i nastavlja uživati u predivnim suradnjama (Crvena Jabuka, Divlje Jagode i drugi).

Lana Skrgatic
matt collamer
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic
Lana Skrgatic

“If you do what you love, you’ll never work a day in your life” 

 - Mark Anthony